راهنمای تهیه‌ ﭘﻮﺳﺘﺮ در بیست و یکمین ﻛﻨﮕﺮه‌ گیاه‌پزشکی ایران
03 مرداد 1393

راهنمای تهیه ﭘﻮﺳﺘﺮ در بیست و یکمین ﻛﻨﮕﺮه گیاهپزشکی ایران

ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺗﺮاﻛﻢ ﻣﻘﺎﻻت در ﻛﻨﮕﺮهﻫﺎ و ﻫﻤﺎﻳﺶﻫﺎی داﺧﻠﻲ و ﺧﺎرﺟﻲ و ﻋﺪم اﻣﻜﺎن اراﺋﻪ ﻫﻤﻪ آﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺳﺨﻨﺮاﻧﻲ، اﻣﺮوزه ﺗﻬﻴﻪ و اراﺋﻪ ﭘﻮﺳﺘﺮ اﻫﻤﻴﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮی ﭘﻴﺪا ﻛﺮده اﺳﺖ. از ﺟﻤﻠﻪ ویژگی‌ها و ﻣﺰاﻳﺎی ﭘﻮﺳﺘﺮ در اراﺋﻪ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻣﻲﺗﻮان ﺑﻪ ﻣﻮارد ذﻳﻞ اﺷﺎره ﻧﻤﻮد:

• ﺷﺮﻛﺖﻛﻨﻨﺪﮔﺎن ﺑﻪ راﺣﺘﻲ ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ ﻣﻄﺎﻟﺐ دﻟﺨﻮاه ﺧﻮد را در ﻣﺪت ﻛﻮﺗﺎﻫﻲ ﺑﺮرﺳﻲ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ.

• ﻣﻄﺎﻟﺐ ﭘﻮﺳﺘﺮ ﺑﺮای ﻣﺪت ﻃﻮﻻﻧﻲﺗﺮی در اﺧﺘﻴﺎر ﺑﻴﻨﻨﺪﮔﺎن ﻗﺮار ﻣﻲﮔﻴﺮد.

• ﺑﻪ ﺷﺮﻛﺖﻛﻨﻨﺪﮔﺎن اﺟﺎزه ﻣﻲدﻫﺪ در ﻣﻮرد ﺟﺰﺋﻴﺎت ﻣﻘﺎﻟﻪ در ﻓﺮﺻﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮی ﺑﻪ ﮔﻔﺘﮕﻮ ﺑﭙﺮدازﻧﺪ.

• در ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﻣﺤﺪودﻳﺖ زﻣﺎﻧﻲ ﺳﺨﻨﺮاﻧﻲ، ﻣﻄﺎﻟﺐ ﺑﻴﺸﺘﺮی را ﻣﻲﺗﻮان در ﻳﻚ ﭘﻮﺳﺘﺮ اراﺋﻪ داد.

دبیرخانه بیست و یکمین ﻛﻨﮕﺮه‌ گیاه‌پزشکی ایران روش تهیه زیر را برای صفحه آرایی و ارائه پوسترهای تأیید شده الزامی می‌داند و از پذیرش پوسترهایی که فرمت ارائه شده را رعایت نکنند، معذور است. لازم بذکر است این راهنما باهمکاری آقای دکتر مفیدی نیستانکی و قالب پوستر (جهت دریافت کلیک کنید) با زحمات آقای دکتر آرمیده و مهندس پیرویان تهیه گردیده است که در اینجا لازم میدانم از زحمات این عزیزان قدردانی نمایم.

 

الزامات اراﺋﻪ ﭘﻮﺳﺘﺮ

  1. در ﺗﻬﻴﻪ و اراﺋﻪ ﭘﻮﺳﺘﺮ جهت ارائه در بیست و یکمین ﻛﻨﮕﺮه گیاه‌پزشکی ایران لازم است تمامی پوسترها عمودی ، به صورت دو ستونی و در ابعاد 120 ×90 (با ﺣﺪاﻗﻞ 6 سانتی‌متر ﺣﺎﺷﻴﻪ درﻫﺮ ﻃﺮف) تهیه شوند.
  2. قرار دادن آرم های منعکس شده در نمونه موجود درسایت کنگره بانضمام عکس فرد ارائه دهنده پوستر و عنوان فارسی و انگلیسی و نگارندگان مشابه قسمت فوقانی پوستر نمونه تهیه گردد.طراحی سایرقسمت های پوستر با سلیقه نویسنده و حسب موضوع و ماهیت محتوایی مقاله با درنظر گرفتن قسمت های مندرج در بند 3 طراحی گردد.
  3. قسمتهای مندرج در یک پوستر تحقیقاتی شامل همه قسمت های یک مقاله کامل تحقیقاتی بوده و لذا شامل عنوان فارسی و انگلیسی، چکیده فارسی،ABSTRACT ، مقدمه ،اهمیت موضوع، هدف از تحقیق، مواد و روش ها، نتیجه و پیشنهادات حاصل از تحقیق میگردد. ذکر تعداد بسیار اندکی از منابع که بیشترین کاربرد را در تحقیق شما داشته تحت عنوان "گزیده ای از منابع")Selected References) مفید خواهد بود. با توجه به ماهیت تحقیق استفاده از نمودارها، تصاویر و جداول آماری و غیره  با رعایت اصول علمی علاوه بر ضروری بودن، به تسهیل در انتقال و ارائه مطلب افزوده و شکل ظاهری جذب کننده ای را ایجاد  و بر جلب مخاطب میافزاید.
  4. مطالب و مشخصات درج شده در پوستر باید دارای همان عنوان و مشخصات نویسندگان باشد که قبلاً به دبیرخانه بیست و یکمین ﻛﻨﮕﺮه گیاه‌پزشکی ایران ارسال و تایید شده است.
  5. پوسترها می‌بایست پرینت و حتماً لمینت شده باشد.
  6. کلیه پوسترها لازم است در ساعت تعیین شده توسط ارائه کننده آن در محل مربوطه نصب گردند و در ساعت تعیین شده برداشته شود.
  7. لازمست در ﻛﻨﺎر ﭘﻮﺳﺘﺮ، پرینت ﻛﻮﭼﻚ ﺷﺪه‌ای (A4) از خلاصه ﭘﻮﺳﺘﺮتان را در اختیار مخاطبان قرار دهید. تعدادی ﻛﺎﻏﺬ ﺳﻔﻴﺪ ﺑﺮای اراﺋﻪ ﭘﻴﺸﻨﻬﺎدات و ﺳﺆاﻻت ﺣﺎﺿﺮﻳﻦ در ﻛﻨﺎر ﭘﻮﺳﺘﺮ نیز در گردآوری نظرات مخاطبان بسیار مفید است.
  8. مجدداً یادآوری می‌گردد حتماً لازم اﺳﺖ ﻫﻨﮕﺎم اراﺋﻪ، فرد ارائه ‌دهنده‌ی پوستر ﺣﻀﻮر داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﺗﺎ در ﺻﻮرت ﻟﺰوم ﺑﻪ ﺳﺆاﻻت و اﺑﻬﺎﻣﺎت ﺑﺎزدﻳﺪﻛﻨﻨﺪﮔﺎن ﭘﺎﺳﺦ دﻫﺪ. مدیریت کنگره از ارائه گواهی شرکت برای پوسترهایی که این الزام را رعایت نکنند، معذور است.

 

ﺻﻔﺤﻪآراﻳﻲ

  1. عنوان پوستر: سطر 1) عنوان درشت (bold) با فونت Times new Roman و با اندازه 45 برای کلمات لاتین و فونت B-Titr با اندازه 40 برای کلمات فارسی؛ سطر 2) نام نویسندگان با فونت Times new Roman با اندازه 33 برای کلمات لاتین و فونت B-Nazanin با اندازه 36 برای کلمات فارسی (زیر نام ارائه دهنده مقاله خط کشیده شود)؛ سطر 3) نشانی دانشگاه یا موسسه محل انجام تحقیق با فونت Times new Roman با اندازه 25 برای کلمات لاتین و فونت B-Nazanin با اندازه 28 برای کلمات فارسی.
  2. متن پوستر: عناوین بخش ها با فونت Times new Roman با اندازه 25 برای کلمات لاتین و فونت B-Nazanin با اندازه 36برای کلمات فارسی؛ متن اصلی مقاله (شامل مقدمه، مواد و روش ها و نتایج و بحث) با فونت Times new Roman با اندازه 23 برای کلمات لاتین و فونت B-Nazanin با اندازه 26 برای کلمات فارسی؛ منابع با فونت Times new Roman با اندازه 17 برای کلمات لاتین و فونت B-Nazanin با اندازه 20 برای کلمات فارسی تنظیم شوند. ضمناً سعی شود ﻫﺮ ﭘﺎراﮔﺮاف از 10 الی 20 ﺧﻂ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻧﺒﺎﺷﺪ. اﮔﺮ ﻣﺘﻨﻲ ﺑﻴﺶ از 20 ﺧﻂ ﺑﺎﺷﺪ آن را ﺑﻪ 2 ﺑﺨﺶ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﻛﻨﻴﺪ. سعی شود مطالب به نحوی تنظیم گردد که خواننده به راحتی ترتیب تقدم و تأخر مطالب را تشخیص دهد. به شماره عکس ها و جداول در داخل متن و در پرانتز اشاره شود.

  3. گرافیک: شکل ها و نمودارها، جداول و بحث و جمع بندی بنا به سلیقه ارائه دهنده به نحوی تنظیم شود که حداقل از فاصله یک متری قابل رویت و خواندن باشد. همه شکل‌ها و جدول‌ها باید توضیح و شماره داشته باشند و توضیح طوری انتخاب شود که بدون نیاز به مراجعه به متن قابل فهم باشد. در خصوص کلمات و اعدادی که نمایش آن‌ها در عکس‌ها اجتناب ناپذیر است سعی شود اﻧﺪازه ﻫﺮ ﻳﻚ از ﻛﻠﻤﺎت از 5 میلی‌متر ﻛﻮﭼﻜﺘﺮ ﻧﺒﺎﺷﺪ.

 

چند نکته و راهنمایی

  1. ﺻﻔﺤﻪ آرایی ﺷﻠﻮغ ﺑﺎﻋﺚ ﺳﺮدرگمی ﻣﻲﺷﻮد. ﺷﻤﺎ ﻣﺠﺒﻮر ﻧﻴﺴﺘﻴﺪ ﺗﻤﺎم ﻓﻀﺎی ﭘﻮﺳﺘﺮ را از ﻣﻄﻠﺐ و ﻧﻮﺷﺘﻪ ﭘﺮ ﻛﻨﻴﺪ. کمابیش یک سوم سطح پوستر را به متن و یک سوم را به گرافیک اختصاص دهید. بقیه پوستر را برای آرامش چشم بینندگان خالی بگذارید.
  2. در تهیه پوستر از نوشتن مطالب زیاد و ارائه جزییات خوداری ﻛﻨﻴﺪ و حتی الامکان سعی نمایید از طرح، تصویر و اشکال و روش‌های ابداعی استفاده نموده  تا مطالب  ضمن جذب مخاطب، در مدت کوتاهی به خواننده منتقل شود.
  3. متن پوستر را از ﻧﻈﺮ ﻏﻠﻂ اﻣﻼﻳﻲ و نگارشی به دقت ﺑﺮرﺳﻲ ﻛﻨﻴﺪ. حتی‌الامکان از اطرافیان بخواهید پیش‌نویس پوستر را ببینند.
  4. اﮔﺮ ﭘﻮﺳﺘﺮ ﺑﻪ ﺷﻴﻮه‌ای اﺻﻮﻟﻲ، زﻳﺒﺎ و ﭼﺸﻤﮕﻴﺮ ﻃﺮاﺣﻲ ﺷﻮد ﻣﻲﺗﻮاﻧﺪ اﻃﻼﻋﺎت ﻣﻔﻴﺪ را به صورت ﻣوﺛﺮﺗﺮ اﻧﺘﻘﺎل دﻫﺪ. ﭘﻮﺳﺘﺮ در واﻗﻊ ﭘﻴﺎم ﺷﻔﺎﻫﻲ ﺷﻤﺎ را ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻣﻜﺘﻮب ﺑﻪ ﺑﻴﻨﻨﺪﮔﺎن اﻧﺘﻘﺎل ﻣﻲدﻫﺪ. ﺗﻬﻴﻪ ﭘﻮﺳﺘﺮ ﮔﻮﻳﺎ و ﺷﻜﻴﻞ ﻳﻚ ﻫﻨﺮ اﺳﺖ. ﺑﺮای ﺗﻬﻴﻪ آن ﻣﻲﺗﻮاﻧﻴﺪ از ﻫﻨﺮﻣﻨﺪان ﮔﺮاﻓﻴﻚ ﻛﻤﻚ ﺑﮕﻴﺮﻳﺪ.
  5. ﺑﺮای ﭼﺎپ از ﭼﺎﭘﮕﺮ ﻟﻴﺰری اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﺋﻴﺪ.
  6. رنگ‌های ﺗﻨﺪ ﻣﺜﻞ ﻗﺮﻣﺰ، ﺳﺒﺰ، ﺻﻮرﺗﻲ و ﻧﺎرﻧﺠﻲ ﺑﺮای ﭘﻮﺳﺘﺮ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻧﻤﻲﺑﺎﺷﺪ. در ﺻﻮرت ﻟﺰوم از رنگ‌های ﻣﻼﻳﻢ ﻣﺜﻞ ﺳﺒﺰ ﻛﻤﺮﻧﮓ، ﺧﺎﻛﺴﺘﺮی، ﺑﮋ و ﻗﻬﻮه‌ای ﻛﻢرﻧﮓ اﺳﺘﻔﺎده ﻛﻨﻴﺪ.
  7. شایسته است بخش سپاسگزاری را نیز در پوستر خود بگنجانید.
  8. نکته، توصیه و درخواست : فلسفه حضور در کنگره فقط ارائه یک یا چند خلاصه مقاله  و یا پوستر نیست،هدف اصلی مشارکت در مباحث تحقیقاتی کشور و آشنایی با موضوعات و مشکلات تحقیقاتی کشور است و طبیعتا با  حضور مستمر در طول برگزاری کنگره امکان برقراری ارتباط و تبادل تجربیات  با محققین ،اساتید ،کارشناسان مختلف  فراهم میگردد.شما با موضوعات ،مشکلات ،راهکارهای جاری و  همچنین محققین جای جای مملکت آشنا میشوید،  با مشکلات مناطقی آشنا میشوید که شاید تا کنون اسم آن منطقه را نشنیده اید و شاید تا آخر عمر تحقیقاتی خود امکان مراجعه به آن منطقه را نداشته باشید، ولی همه اینها جزءکشور ما هستند و در راستای رسالت ملی و حرفه ای ما در حقیقت این امکانی است که بسادگی  و در هیچ شرایطی فراهم نمیگردد  مگر با حضور موثر و فعال در طول دوره برگزاری کنگره.لذا بجرات میتوان گفت که تجربه اندوزی ماحصل حضور فعال و موثر در یک کنگره چند روزه، معادل ماهها و سالها  گذران عمر است  و درنتیجه ضمن کسب و انتقال تجربیات مسیر های آتی و اهداف واقعی شکل گرفته و میتوان بر اساس واقعیات گام برداشت. بنابراین در خواست میگردد که حضور موثر،فعال و مستمر در کنگره را در اولویت های برنامه های خود قرار دهید.

    مسلما با توجه به بینش والای شما در مسائل تحقیقاتی و نگاه وسیع شما به مشکلات کشور، ذهنیت حضورچند ساعته و یا عدم حضور و چسباندن یک پوستر و کسب امتیازی از این جهت، در نزد شما محقق گرامی جایگاهی ندارد.



بامید حضور مستمر و مؤثر در طول برگزاری کنگره

دبیر علمی بیست و یکمین کنگره گیاه پزشکی ایران

دکتر حشمت اله امینیان