بررسی روند رشد پیاز(Allium cepa L.)در شرایط تداخل با اویارسلام ارغوانی(Cyperus rotundus L) |
کد مقاله : 1100-IPPC |
نویسندگان: |
نصرت اله کریمی ارپناهی *1، سید وحید اسلامی2، سهراب محمودی2، محمد حسن سیاری2 1خوزستان- لالی-خ بهار 2استاد/ دانشگاه بیرجند |
چکیده مقاله: |
به منظور بررسی روند رشد پیاز در شرایط تداخل با اویارسلام ارغوانی ، آزمایشی در سال 1392 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک¬های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل سه روش کاشت پیاز خوراکی (بذر، آنیون¬ست و نشاء) و فاکتور دوم شامل سه سطح مختلف نیتروژن (50، 100 و 150 کیلو گرم ازت خالص در هکتار) بود. نتایج تجزیه واریانس داده¬های آزمایش نشان داد که اثرات اصلی روش کاشت و سطوح نیتروژن و همچنین اثر متقابل آنها در سطح 1% اثر معنی-داری بر کلیه صفات مورد مطالعه پیاز داشت. بررسی روند تغییرات خصوصیات رشدی پیاز در طی فصل رشد در شرایط تداخل با علف هرز اویارسلام ارغوانی نشان داد بیشترین و کمترین میزان رشد پیاز بترتیب مربوط به روش آنیون¬ست و بذر بود. همچنین، تغییرات خصوصیات رشدی پیاز تحت سطوح مختلف کود نیتروژن در شرایط رقابت نشان داد حداکثر میزان رشد پیاز در سطح 100 و حداقل آندر سطح 50 کیلوگرم ازت خالص حاصل شد. بر اساس نتایج تحقیق حاضر، می¬توان مقدار 100 کیلو¬گرم ازت خالص و روش کشت آنیون¬ست را به عنوان مناسب¬ترین تیمار مدیریتی در مزارع پیاز آلوده به اویارسلام توصیه نمود. |
کلیدواژه ها: |
اویارسلام ارغوانی، روش کاشت پیاز، رقابت و کود نیتروژن |
وضعیت : چکیده برای ارائه پذیرفته شده است |