بررسی فعالیت پروتئولیتیکی آنزیم های گوارشی سفیده بزرگ کلم Pieris brassicae (Lepidoptera: Pieridae) روی ارقام مختلف کلم |
کد مقاله : 1904-IPPC |
نویسندگان: |
فریبا مهرخو *1، آرزو حیدرزاده2، نفیسه طوسی3 1ارومیه خیابان دانشکده، کوی بیست و چهارم مجتمع ساحلی 2ارومیه، پردیس نازلو، خوابگاه طوبی، طبقه سوم، اتاق 309 3جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی |
چکیده مقاله: |
پروانه سفیده بزرگ کلم (Pieris brassicae (Lepidoptera: Pieridae یکی از آفات مهم کلم می باشد، که از بیش 15 گونه گیاهی تغذیه می کند. تأثیر چهار رقم مختلف کلم (کلم برگی، کلم گل ، کلم قرمز و بروکلی) بر فعالیتهای پروتئولیتیک آنزیم های گوارشی سفیده بزرگ کلم در آزمایشگاه تحت شرایط دمایی °C1 ± 25، رطوبت نسبی 5 ± 60 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی انجام گرفت. جهت تهیه عصاره آنزیمی از روده میانی لاروهای سن پنجم دو روزه استفاده شد و بدین ترتیب فعالیت پروتئینازی لاروهای تغذیه شده از ارقام مختلف کلم با استفاده از سوبسترای عمومی آزوکازئین مورد بررسی قرار گرفت. بهینه فعالیت پروتئولیتیک عصاره روده میانی لارو، با استفاده از آزوکازئین در ناحیه قلیایی (برابر11) اتفاق افتاد. بیشترین فعالیت پروتئولیتیک کل در لاروهای تغذیه شده باکلم قرمز (113/0) بود و ارقام کلم سفید (068/0)، کلم گل (057/0) و بروکلی (045/0) در رتبه بعدی قرار داشتند. |
کلیدواژه ها: |
سفیده بزرگ کلم، آنزیم های گوارشی، کلم |
وضعیت : چکیده برای ارائه پذیرفته شده است |