بررسی ترکیبات ضد میکروبی و فیتوتوکسیک تولید شده در گونه ی Fusarium oxysporum f. sp. melonis |
کد مقاله : 2134-IPPC |
نویسندگان: |
محمدعلی تاجیک قنبری * rasekhifateme@yahoo.com |
چکیده مقاله: |
گونه های جنس Fusarium از بیماری زا های مهم غلات دانه ریز بخصوص در نواحی معتدل جهان محسوب می شوند. آلودگی به Fusarium اغلب، کاهش بازده و کیفیت محصول را در پی دارد. این قارچ همچنین قادر است متابولیت های فرار و بیواکتیو با قابلیت های ضد قارچی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی و فیتوتوکسیکی که شامل مایکوتوکسین ها، اسیدهای چرب و هیدروکربن ها می شود در محیط مصنوعی تولید کند. پس از کشت گونه Fusarium oxysporum f. sp. melonis در محیط PDB، استخراج متابولیت ها با اتیل استات انجام و پس از خشک کردن نمونه ، 1 میلی لیتر متانول اضافه و نمونه ها برای تشخیص کیفی توسط GC-MS آماده شدند. پس از آنالیز نتایج حاصل از GC-MS، ترکیب های متفاوتی بدست آمد. از جمله ی این ترکیبات Pyridine ، Anthraquinone ، Pyrazine, Gibberellin A3 ،Palmitic acid ، Stearic acid، Mannitol، L-leucine، Naphtho furan و Indole acetic acid هستند که بعنوان ترکیبات فایتوتوکسیک و همچنین ترکیبات سمی علیه قارچ ها و باکتری ها مطرح و دارای فعالیت بیولوژیک هستند. |
کلیدواژه ها: |
واژگان کلیدی: GC-MS ، Fusarium oxysporum f. sp. melonis ، فیتوتوکسیک ، ضد میکروبی |
وضعیت : چکیده برای ارائه پذیرفته شده است |