تغییرات اسید های چرب فسفولیپیدی در شفیره های دیاپوزی بید سیب زمینی Phthorimaea oprculella Zeller (Lep.: Gelechiidae) |
کد مقاله : 2236-IPPC |
نویسندگان: |
چمران همتی *1، سعید محرمی پور2، علی اصغر طالبی3 1تهران-پل گیشا- دانشگاه تربیت مدرس- دانشکده کشاورزی- گروه حشره شناسی کشاورزی 2دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، تهران صندوق پستی 336-14115 3تهران- دانشگاه تربیت مدرس- دانشکده کشاورزی- گروه حشره شناسی- صندوق پستی 336-14115 |
چکیده مقاله: |
اسید های چرب اشباع و غیر اشباع در حشرات می تواند در پاسخ به سرما و آماده شدن برای دیاپوز دچار تغییر شود. این آزمایش به منظور تعیین اسیدهای چرب فسفولیپیدی در شفیرههای دیاپوزی و غیر دیاپوزی بید سیب زمینی انجام شد. بررسی اسیدهای چرب فسفولیپیدی شفیرههای بید سیب زمینی وجود هفت اسید چرب اولئیک اسید (32-26 %)، پالمیتیک اسید (29-21 %)، لینولئیک اسید (18-12 %)، پالمیتولئیک اسید ( 10-4 %)، استئاریک اسید ( 9%)، لینولنیک (8-7 %) و پنتادکانوئید اسید ( 5-3 %)، را مشخص ساخت. میزان اسیدهای چرب غیر اشباع در حالت دیاپوزی افزایش یافت. درصد وزنی لینولئیک اسید (C 18:2) از 12 درصد در شفیره های غیر دیاپوزی به 18 درصد در شفیره های دیاپوزی افزایش یافت در حالی که میزان اسید چرب اشباع پالمیتیک اسید (C 16:0) از 29 درصد به 21 درصد کاهش یافت. همچنین نرخ اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع از 4/1 در شفیره های غیر دیاپوزی به 7/1 در شفیره های دیاپوزی افزایش یافت. این یافته ها حاکی از اهمیت اسیدهای چرب غیر اشباع در شفیره های دیاپوزی می باشد. |
کلیدواژه ها: |
بید سیب زمینی، دیاپوز، اسید های چرب فسفولیپیدی، نرخ اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع |
وضعیت : چکیده برای ارائه پذیرفته شده است |