مطالعه برخی ویژگیهای جوانهزنی بذر علف هرز Arum sp. درشرایط آزمایشگاه |
کد مقاله : 2238-IPPC |
نویسندگان: |
ایمان جوربنیان1، محمد رضوانی *2، سید مهدی بنی هاشمیان3، معصومه کیا اشکوریان4 1مازندران-رامسر-خ مطهری- ک.آشنا5 پلاک 44 2دانشگاه آزاد اسلامی قائمشهر 3رامسر، موسسه تحقیقات مرکبات کشور 4کارشناس |
چکیده مقاله: |
Arum sp. گیاهی دائمی وریزومدار از خانواده آراسه است که در چند سال اخیر به عنوان علف هرز مهم باغهای مرکبات وکیوی غرب استان مازندران مطرح شده است. ویژگیهای جوانهزنی بذر این گیاه در قالب تیمارهای شوری، خشکی و اسیدیته در شرایط نور وتاریکی و دمای یکسان درآزمایشگاه گیاهپزشکی موسسه تحقیقات مرکبات کشور بررسی گردید. به این منظور در تیر ماه سال 91 بذرهای Arum sp. از باغهای منطقه جمعآوری، در آزمایشگاه بوجاری و با محلول نیم درصد هیپوکلریتسدیم ضدعفونی شد. بذرها سپس در محلول حاوی غلظتهای مختلف نمک طعام، پلیاتیلنگلیکول و pH در دو شرایط 14 ساعت روز 10 ساعت شب و تاریکی مطلق در دماهای بهترتیب 21 و 18 درجه سانتیگراد اتاقک کشت به مدت دو ماه قرار گرفتند. برای هر تیمار سه تکرار و 30 بذر برای هر تکرار در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که نور و خشکی، عوامل بازدارنده جوانهزنی و شوری عامل تاخیر جوانهزنی در تیمارهای مختلف در مقایسه با شاهد بوده است. در آزمون اسیدیته، بیشترین میزان جوانهزنی در تیمار شاهد تاریکی با 6/7 pH مشاهده شد. در 11 pH جوانهزنی بذر کاملا متوقف گردید. |
کلیدواژه ها: |
جوانهزنی، ریزوم، شوری، Arum |
وضعیت : چکیده برای ارائه پذیرفته شده است |