بررسی جدایه های مختلف قارچ Gibberella fujikuroi عامل بیماری پوسیدگی طوقه برنج از نظر تولید هورمون جیبرلین |
کد مقاله : 2057-IPPC |
نویسندگان: |
سارا عفتی لاکه *1، فریدون پاداشت دهکایی2، حسین صارمی2، سمیه داریوش3 1گیلان روذبار 2هیئت علمی 3ندارم |
چکیده مقاله: |
بیمارگر قارچی Gibberella fujikuroi عامل بیماری پوسیدگی طوقه برنج در اکثر مناطق برنجکاری سراسر دنیا میباشد. یکی از مهمترین علائم این بیماری ایجاد قدکشیدگی در گیاهچههای برنج میباشد که ناشی از تولید هورمون جیبرلین در این گونه است. در این بررسی تعداد 24 جدایه سواسازی شده از این بیمارگر از نشاها و بوتههای آلوده برنج از نقاط مختلف استان گیلان در محیط مایعCzapek–Dox (CD) کشت داده شد. سپس با استفاده از حلالهای کلروفرم، متانول و آمونیوم هیدروکسید، هورمون تولید شده جداسازی و با ماده اتیل استات خالصسازی گردید. تجزیه خوشهای نتایج به دست آمده از روشهای اسپکتروفتومتری و HPLC نشان داد که جدایههای مختلف این قارچ از نظر تولید هورمون جیبرلین به چهار گروه تقسیم شدند که گروه III با میانگین ppm 1200-1000 دارای بیشترین تولید هورمون جیبرلین بود. |
کلیدواژه ها: |
پوسیدگی طوقه برنج، HPLC، هورمون جیبرلین، Gibberella fujikuroi |
وضعیت : چکیده برای ارائه پذیرفته شده است |